Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки викенди 2021

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:УВ

Во текот на 2021 година биле одржани 52 уредувачки викенди. Уредувачките викенди биле изведени во текот на еден викенд, со почеток во 00:00 во сабота и крај во 23:59 во недела. Предвид биле земени сите создадени или подобрени статии, предлошки и модули на зададената тема од корисници на Википедија на македонски јазик кои ги пријавиле во уредувачкиот викенд.

Одржани викенди[уреди извор]

Музичка теорија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Музичка теорија“
Уредувачки викенд „Музичка теорија“

Во периодот 2-3 јануари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Музичка теорија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со музичката теорија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Chnitke
2 Dandarmkd
3 П.Неделковски
4 КатеринаКајевска
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Комети[уреди извор]

Уредувачки викенд „Комети“
Уредувачки викенд „Комети“

Во периодот 9-10 јануари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Комети“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за комети можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Ракомет[уреди извор]

Уредувачки викенд „Ракомет“
Уредувачки викенд „Ракомет“

Во периодот 16-17 јануари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Ракомет“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со ракометот можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Градови[уреди извор]

Уредувачки викенд „Градови“
Уредувачки викенд „Градови“

Во периодот 23-24 јануари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Градови“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за градови можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
3 Ehrlich91
4 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Древен Египет[уреди извор]

Уредувачки викенд „Древен Египет“
Уредувачки викенд „Древен Египет“

Во периодот 30-31 јануари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Древен Египет“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со Древен Египет можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
3 П.Неделковски
4 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Автомобили[уреди извор]

Уредувачки викенд „Автомобили“
Уредувачки викенд „Автомобили“

Во периодот 6-7 февруари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Автомобили“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за автомобили можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Нордиска митологија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Нордиска митологија“
Уредувачки викенд „Нордиска митологија“

Во периодот 13-14 февруари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Нордиска митологија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии поврзани со нордиската митологија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Забелешка: Препорачано било изборот на статии да се врши од следната предлошка на Википедија на македонски јазик:

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Рок-музика[уреди извор]

Уредувачки викенд „Рок-музика“
Уредувачки викенд „Рок-музика“

Во периодот 20-21 февруари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Рок-музика“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии во врска со рок-музиката можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 Dandarmkd
4 Gdimovska13
5 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Сеизмологија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Сеизмологија“
Уредувачки викенд „Сеизмологија“

Во периодот 27-28 февруари 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Сеизмологија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии во врска со сеизмологијата можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Универзитети[уреди извор]

Уредувачки викенд „Универзитети“
Уредувачки викенд „Универзитети“

Во периодот 6-7 март 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Универзитети“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии за универзитетите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Иван Ж
3 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Филозофија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Филозофија“
Уредувачки викенд „Филозофија“

Во периодот 13-14 март 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Филозофија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии поврзани со филозофијата можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Chnitke
2 Dandarmkd
3 ZlatkoPyotr
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Швајцарија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Швајцарија“
Уредувачки викенд „Швајцарија“

Во периодот 20-21 март 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Швајцарија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии во врска со Швајцарија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Иван Ж
3 П.Неделковски
4 Идеологист
5 Kiril Simeonovski
6 Stojanovski04
7 Крстова Ивана
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Воздухоплови[уреди извор]

Уредувачки викенд „Воздухоплови“
Уредувачки викенд „Воздухоплови“

Во периодот 27-28 март 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Воздухоплови“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии за воздухопловите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Dandarmkd
4 Chnitke
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Ромска култура[уреди извор]

Уредувачки викенд „Ромска култура“
Уредувачки викенд „Ромска култура“

Во периодот 3-4 април 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Ромска култура“. Потфатот бил дел од иницијативата за одбележување на Меѓународниот ден на Ромите во 2021 година во повеќе земји во светот, поттикната од страна на Викимедија Србија, којашто имала за цел создавање содржини за поголема покриеност на темите поврзани со Ромите и ромската култура на Википедија.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со ромската култура било препорачано да се користи списокот на предложени теми во рамки на глобалната иницијатива „Меѓународен ден на Ромите 2021“.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Тиверополник
4 44martin88
5 Dandarmkd
6 Kiril Simeonovski
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Руска книжевност[уреди извор]

Уредувачки викенд „Руска книжевност“
Уредувачки викенд „Руска книжевност“

Во периодот 10-11 април 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Руска книжевност“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии поврзани со руската книжевност можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Chnitke
2 Иван Ж
3 Dandarmkd
4 П.Неделковски
5 Stojanovski04
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Животна средина[уреди извор]

Уредувачки викенд „Животна средина“
Уредувачки викенд „Животна средина“

Во периодот 17-18 април 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Животна средина“. Потфатот бил дел од меѓународната иницијатива „Вики за човековите права 2021“ којашто се одржала под крилатицата „Право на здрава животна средина“ и имала за цел создавање содржини за поголема покриеност на темите поврзани со човековите права и здравата животна средина на Википедија.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии во врска со животната средина можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Aantova
2 Иван Ж
3 Dandarmkd
4 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Еколошко право[уреди извор]

Уредувачки викенд „Еколошко право“
Уредувачки викенд „Еколошко право“

Во периодот 24-25 април 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Еколошко право“. Потфатот бил дел од меѓународната иницијатива „Вики за човековите права 2021“ којашто се одржала под крилатицата „Право на здрава животна средина“ и имала за цел создавање содржини за поголема покриеност на темите поврзани со човековите права и здравата животна средина на Википедија.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии во врска со еколошкото право можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 Stojanovski04
4 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Климатски промени[уреди извор]

Уредувачки викенд „Климатски промен“
Уредувачки викенд „Климатски промен“

Во периодот 1-2 мај 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Климатски промени“. Потфатот бил дел од меѓународната иницијатива „Вики за човековите права 2021“ којашто се одржала под крилатицата „Право на здрава животна средина“ и имала за цел создавање содржини за поголема покриеност на темите поврзани со човековите права и здравата животна средина на Википедија.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии во врска со клинатските промени можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Тиверополник
2 Dandarmkd
3 Иван Ж
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Неравенства[уреди извор]

Уредувачки викенд „Неравенства“
Уредувачки викенд „Неравенства“

Во периодот 8-9 мај 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Неравенства“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии за неравенствата можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Пештери[уреди извор]

Уредувачки викенд „Пештери“
Уредувачки викенд „Пештери“

Во периодот 15-16 мај 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Пештери“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии за пештерите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Stojanovski04
3 П.Неделковски
4 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Евровизија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Евровизија“
Уредувачки викенд „Евровизија“

Во периодот 22-23 мај 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Евровизија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со Евровизија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Stojanovski04
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Цртан филм[уреди извор]

Уредувачки викенд „Цртан филм“
Уредувачки викенд „Цртан филм“

Во периодот 29-30 мај 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Цртан филм“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии поврзани со цртаниот филм можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Европско првенство во фудбал[уреди извор]

Уредувачки викенд „Европско првенство во фудбал“
Уредувачки викенд „Европско првенство во фудбал“

Во периодот 5-6 јуни 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Европско првенство во фудбал“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии поврзани со Европското првенство во фудбал можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Тиверополник
3 Carshalton
4 Иван Ж
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020“
Уредувачки викенд „Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020“

Во периодот 12-13 јуни 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статии за фудбалерите на Европското првенство во фудбал 2020 можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Carshalton
2 Иван Ж
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Астронаутика[уреди извор]

Уредувачки викенд „Астронаутика“
Уредувачки викенд „Астронаутика“

Во периодот 19-20 јуни 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Астронаутика“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите од областа на астронаутиката можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Иван Ж
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Фараони[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фараони“
Уредувачки викенд „Фараони“

Во периодот 26-27 јуни 2021 година е одржан уредувачки ден на тема „Фараони“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за фараоните можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Забелешка: Препорачано било изборот на статии да се врши од следниот список на Википедија на македонски јазик:

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Брајова азбука[уреди извор]

Уредувачки викенд „Брајова азбука“
Уредувачки викенд „Брајова азбука“

Во периодот 3-4 јули 2021 година е одржан уредувачки ден на тема „Брајова азбука“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со Брајовата азбука можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Забелешка: Препорачано било изборот на статии да се врши од следната предлошка на Википедија на македонски јазик:

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Маорска култура[уреди извор]

Уредувачки викенд „Маорска култура“
Уредувачки викенд „Маорска култура“

Во периодот 10-11 јули 2021 година е одржан уредувачки ден на тема „Маорска култура“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со маорската култура можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Тиверополник
3 Б. Јанкулоски
4 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Напомена: Двознакот „wh“ на македонски се предава со буквата „ф“.

Шведска[уреди извор]

Уредувачки викенд „Шведска“
Уредувачки викенд „Шведска“

Во периодот 17-18 јули 2021 година е одржан уредувачки ден на тема „Шведска“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со Шведска можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Иван Ж
3 П.Неделковски
4 Ehrlich91
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Јапонска култура[уреди извор]

Уредувачки викенд „Јапонска култура“
Уредувачки викенд „Јапонска култура“

Во периодот 24-25 јули 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Јапонска култура“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите на теми поврзани со јапонската култура можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Плажи[уреди извор]

Уредувачки викенд „Плажи“
Уредувачки викенд „Плажи“

Во периодот 31 јули - 1 август 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Плажи“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за плажите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Загатки[уреди извор]

Уредувачки викенд „Загатки“
Уредувачки викенд „Загатки“

Во периодот 7-8 август 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Загатки“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за загатките можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 П.Неделковски
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Хиндуизам[уреди извор]

Уредувачки викенд „Хиндуизам“
Уредувачки викенд „Хиндуизам“

Во периодот 14-15 август 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Хиндуизам“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со хиндуизмот можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Реки[уреди извор]

Уредувачки викенд „Реки“
Уредувачки викенд „Реки“

Во периодот 21-22 август 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Реки“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за реките можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
 1. Брзаци (Н)
 2. Бебрава (Н)
 3. Батова (Н)
 4. Драгалевска Река (Н)
 5. Ѓаволска Река (Бугарија) (Н)
 6. Чиерна Вода (река) (Н)
 7. Бјала Река (притока на Луда Река) (Н)
 8. Глоговница (Н)
 9. Мал Дунав (Н)
 10. Чабранка (Н)
 11. Камешница (река) (Н)
 12. Лоња (река) (Н)
 13. Луда Јана (Н)
 14. Мислиња (река) (Н)
 15. Мрежница (река) (Н)
 16. Шчавница (Н)
 17. Плитвица (река) (Н)
 18. Шуговица (Н)
 19. Песница (река) (Н)
 20. Рибница (река) (Н)
 21. Руда (река) (Н)
 22. Рудава (Н)
 23. Росица (река) (Н)
 24. Русенски Лом (Н)
 25. Шавник (река) (Н)
 26. Томорица (река) (Н)
 27. Цибрица (Н)
 28. Витошка Бистрица (Н)
 29. Жуковачка Река (Н)
 30. Житава (Н)
 31. Јаденица (Н)
2 Иван Ж
3 П.Неделковски
4 Тиверополник
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Среден век[уреди извор]

Уредувачки викенд „Среден век“
Уредувачки викенд „Среден век“

Во периодот 28-29 август 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Среден век“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со средниот век можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 П.Неделковски
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Коктели[уреди извор]

Уредувачки викенд „Коктели“
Уредувачки викенд „Коктели“

Во периодот 4-5 септември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Коктели“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за коктелите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Атлетика[уреди извор]

Уредувачки викенд „Атлетика“
Уредувачки викенд „Атлетика“

Во периодот 11-12 септември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Атлетика“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со атлетиката можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
3 Carshalton
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Водопади[уреди извор]

Уредувачки викенд „Водопади“
Уредувачки викенд „Водопади“

Во периодот 18-19 септември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Водопади“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за водопадите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 Луната1999
3 Nikola Kanzurov
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Драмска уметност[уреди извор]

Уредувачки викенд „Драмска уметност“
Уредувачки викенд „Драмска уметност“

Во периодот 25-26 септември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Драмска уметност“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со драмската уметност можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Chnitke
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Технологија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Технологија“
Уредувачки викенд „Технологија“

Во периодот 2-3 октомври 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Технологија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со технологијата можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
3 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Јазикознание[уреди извор]

Уредувачки викенд „Јазикознание“
Уредувачки викенд „Јазикознание“

Во периодот 9-10 октомври 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Јазикознание“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со јазикознанието можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 П.Неделковски
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Избори[уреди извор]

Уредувачки викенд „Избори“
Уредувачки викенд „Избори“

Во периодот 16-17 октомври 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Избори“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со изборите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 П.Неделковски
2 Dandarmkd
3 dentedeleone
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Опери[уреди извор]

Уредувачки викенд „Опери“
Уредувачки викенд „Опери“

Во периодот 23-24 октомври 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Опери“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за оперите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 dentedeleone
2 Dandarmkd
3 Тиверополник
4 П.Неделковски
5 Chnitke
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Арапска кујна[уреди извор]

Уредувачки викенд „Арапска кујна“
Уредувачки викенд „Арапска кујна“

Во периодот 30-31 октомври 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Арапска кујна“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со арапската кујна можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 П.Неделковски
2 Иван Ж
3 Dentedeleone
4 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Будизам[уреди извор]

Уредувачки викенд „Будизам“
Уредувачки викенд „Будизам“

Во периодот 6-7 ноември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Будизам“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со будизмот можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Острови[уреди извор]

Уредувачки викенд „Острови“
Уредувачки викенд „Острови“

Во периодот 13-14 ноември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Острови“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за острови можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dentedeleone
2 Иван Ж
3 Dandarmkd
4 Тиверополник
5 Visem
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Стар Рим[уреди извор]

Уредувачки викенд „Стар Рим“
Уредувачки викенд „Стар Рим“

Во периодот 20-21 ноември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Стар Рим“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите поврзани со Стариот Рим можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Забелешка: Препорачано било изборот на статии да се врши од следната предлошка на Википедија на македонски јазик:

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Мостови[уреди извор]

Уредувачки викенд „Мостови“
Уредувачки викенд „Мостови“

Во периодот 27-28 ноември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Мостови“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за мостови можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dandarmkd
3 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Библиотеки[уреди извор]

Уредувачки викенд „Библиотеки“
Уредувачки викенд „Библиотеки“

Во периодот 4-5 декември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Библиотеки“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за библиотеки можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Chnitke
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Градоначалници во Македонија (2021-2025)[уреди извор]

Уредувачки викенд „Градоначалници во Македонија (2021-2025)“
Уредувачки викенд „Градоначалници во Македонија (2021-2025)“

Во периодот 11-12 декември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Градоначалници во Македонија (2021-2025)“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со градоначалниците било препорачано да се користат биографиите објавени на официјалните мрежни места на општините.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd
2 П.Неделковски
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Австралија[уреди извор]

Уредувачки викенд „Австралија“
Уредувачки викенд „Австралија“

Во периодот 18-19 декември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Австралија“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите во врска со Австралија можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Иван Ж
2 Dentedeleone
3 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Фестивали[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фестивали“
Уредувачки викенд „Фестивали“

Во периодот 25-26 декември 2021 година е одржан уредувачки викенд на тема „Фестивали“.

Материјали[уреди извор]

За создавање или подобрување на статиите за фестивалите можело да се користат другите јазични изданија на Википедија, дигитализирани и други материјали.

Список на учесници[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Луната1999
2 Иван Ж
3 Chnitke
4 Дентеделеоне
5 Dandarmkd
 • (Н) — новосоздадена статија
 • (П) — подобрена статија

Поврзано[уреди извор]