201 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија
← 200 201 202 →
Кардиналнодвесте и еден
Редно201-ви
(двесте и први)
Факторизација3 × 67
Делители1, 3, 67, 201
Римска бројкаCCI
Грчка бројкаΣΑ´
Двоично110010012
Троично211103
Четворно30214
Петорно13015
Шестрно5336
Осмеречно3118
Дванаесетеречно110010012
ДваесетеречноA120
36-еречно5L36

201 (двесте и еден) — број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 200 а претходник на бројот 202.