Риналдо (опера)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Опери од Георг Фридрих Хендл

Алмира (1705)
Флориндо (1708)
Родриго (1707)
Агрипина (1709)
Риналдо (1711)
Овчарот Фидо (1712)
Тезеј (1713)
Амадис од Галија (1715)
Акид и Галатеја (1718)
Радамист (1720)
Муциј Скевола (1721)
Флориданте (1721)
Ото (1723)
Флавиј (1723)
Јулиј Цезар (1724)
Тамерлан (1724)
Роделинда (1725)
Скипион (1726)
Александар (1726)
Адмет (1727)
Ричард Први (1727)
Сирој (1728)
Птоломеј (1728)
Лотар (1729)
Партенопа (1730)
Пор (1731)
Ециј (1732)
Созарм (1732)
Орландо (1733)
Аријадна во Крит (1734)
Орест (1734)
Ариодант (1735)
Алцина (1735)
Аталанта (1736)
Арминиј (1737)
Јустин (1737)
Вереника (1737)
Александар Север (1738)
Фарамонд (1738)
Ксеркс (1738)
Јупитер во Аргос (1739)
Хименеј (1740)
Дејдамеа (1741)
Семела (1744)


Риналдо (итал. Rinaldo) е опера од Георг Фридрих Хендл компонирана во 1711 и за првпат изведена во Лондон.