Масон (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Терминот масон може да се однесува на:


  • Масони, братска организација чии членови делат исти погледи на моралот и метафизичките идеали
  • Масон (кратер), кратер на Месечината
  • Масонско правило, формула која често се користи во теоријата за контрола, интердисциплинарна гранка на инженерството и математиката

Масон е исто така име на повеќе места во светот:

Америка
Велика Британија