Категорија:ISO 3166

Од Википедија — слободната енциклопедија

ISO 3166 е триделен стандард на Меѓународната организација за стандардизација (ISO) кој ги пропишува кодовите на имињата на земјите, зависните територии и посебните подрачја од географски интерес, како и нивните главни административни единици (на пр. покраини или сојузни држави).

Страници во категоријата „ISO 3166“

Прикажани се 8 од вкупно 8 страници во категоријата.