Знак за отсечок

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Знак за отсечок (§) — типографски карактер за наведување на поединечни нумерирани делови од документот, често користен кога се однесува на законски код или дел од текст во правилник со кој се почнува нов став со самостојно значење.