Википедија:Уредувачки денови 2018/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во текот на 2018 година биле одредени уредувачки денови на следните теми:

 1. Ковани пари за колекционерски цели;
 2. Археолошки наоѓалишта во Светиниколско;
 3. Хокејски репрезентации на Зимските олимписки игри 2018;
 4. Светски ден на пантомимата 2018;
 5. Финалиња на Купот на УЕФА и Лига Европа;
 6. Финалиња на Купот на европските шампиони;
 7. Судии на Светското првенство во фудбал 2018;
 8. Селектори на Светското првенство во фудбал 2018;
 9. Храмови посветени на Пресвета Богородица;
 10. Археолошки наоѓалишта во Делчевско;
 11. Превои во Македонија;
 12. Пустини во Евроазија;
 13. Геолошки периоди;
 14. Египетски пирамиди;
 15. Интерпункциски знаци; и
 16. Линии на ЈСП Скопје.
Учесници
Број Ден Учесници
1. Ковани пари за колекционерски цели Идеологист, Kiril Simeonovski, Ivan Zivkovik, P.Nedelkovski, Ehrlich91, Македонец (6)
2. Археолошки наоѓалишта во Светиниколско Ivan Zivkovik, Македонец, Тиверополник, Ehrlich91 (4)
3. Хокејски репрезентации на Зимските олимписки игри 2018 Тиверополник, Ivan Zivkovik, Ehrlich91, Carshalton (4)
4. Светски ден на пантомимата 2018 Македонец, Ivan Zivkovik, Ehrlich91, Kiril Simeonovski (4)
5. Финалиња на Купот на УЕФА и Лига Европа Тиверополник, Kiril Simeonovski, Македонец, Ivan Zivkovik (4)
6. Финалиња на Купот на европските шампиони Ivan Zivkovik, Carshalton, Тиверополник (3)
7. Судии на Светското првенство во фудбал 2018 Kiril Simeonovski, Carshalton, Ehrlich91, P.Nedelkovski, Тиверополник, Ivan Zivkovik (6)
8. Селектори на Светското првенство во фудбал 2018 Македонец, Ivan Zivkovik, Тиверополник (3)
9. Храмови посветени на Пресвета Богородица P.Nedelkovski, Ivan Zivkovik, Ehrlich91, Kiril Simeonovski, Тиверополник, Миљан Симоновић (6)
10. Археолошки наоѓалишта во Делчевско Јасмина Македонска, LadyLazarus94, BokiSof (3)
11. Превои во Македонија Ivan Zivkovik, Македонец, Ehrlich91, Kiril Simeonovski, P.Nedelkovski (5)
12. Пустини во Евроазија Ivan Zivkovik, P.Nedelkovski, BlueEagle1, Ehrlich91, Kiril Simeonovski, (5)
13. Геолошки периоди Инокентиј, Ivan Zivkovik, Македонец (3)
14. Египетски пирамиди Иван Живковиќ, Kiril Simeonovski, Марио Шаревски - Македонец, Cibrev, Тиверополник, Boe Jo, Sandra 3210 (7)
15. Интерпункциски знаци Иван Живковиќ, Kiril Simeonovski, Марио Шаревски - Македонец, Тиверополник (4)
16. Линии на ЈСП Скопје Идеологист, Dandarmkd, Иван Живковиќ, M4r51n, Kiril Simeonovski (5)
Статистика
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Ковани пари за колекционерски цели 41
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 45
Хокејски репрезентации на Зимските олимписки игри 2018 5
Светски ден на пантомимата 2018 8
Финалиња на Купот на УЕФА и Лига Европа 11
Финалиња на Купот на европските шампиони 5
Судии на Светското првенство во фудбал 2018 14
Селектори на Светското првенство во фудбал 2018 6
Храмови посветени на Пресвета Богородица 13
Археолошки наоѓалишта во Делчевско 38
Превои во Македонија 14
Пустини во Евроазија 15
Геолошки периоди 8
Египетски пирамиди 19
Интерпункциски знаци 12
Линии на ЈСП Скопје 11
Вкупно 265
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Ковани пари за колекционерски цели 0
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 0
Хокејски репрезентации на Зимските олимписки игри 2018 0
Светски ден на пантомимата 2018 0
Финалиња на Купот на УЕФА и Лига Европа 0
Финалиња на Купот на европските шампиони 3
Судии на Светското првенство во фудбал 2018 0
Селектори на Светското првенство во фудбал 2018 4
Храмови посветени на Пресвета Богородица 0
Археолошки наоѓалишта во Делчевско 1
Превои во Македонија 3
Пустини во Евроазија 0
Геолошки периоди 0
Египетски пирамиди 1
Интерпункциски знаци 0
Линии на ЈСП Скопје 0
Вкупно 12
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Ковани пари за колекционерски цели 2
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 0
Хокејски репрезентации на Зимските олимписки игри 2018 0
Светски ден на пантомимата 2018 0
Финалиња на Купот на УЕФА и Лига Европа 0
Финалиња на Купот на европските шампиони 0
Судии на Светското првенство во фудбал 2018 0
Селектори на Светското првенство во фудбал 2018 0
Храмови посветени на Пресвета Богородица 0
Археолошки наоѓалишта во Делчевско 0
Превои во Македонија 0
Пустини во Евроазија 0
Геолошки периоди 1
Египетски пирамиди 0
Интерпункциски знаци 0
Линии на ЈСП Скопје 8
Вкупно 11
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во деновите Вкупно 19

Поврзано[уреди извор]