Прејди на содржината

Википедија:Амбасада

Од Википедија — слободната енциклопедија

Проектот Википедија е повеќејазичен, со Википедии на над деведесет јазици на кои активно се работи и уште сто започнати.

English Deutsch Français Русский Español
Welcome to the embassy of the Macedonian Wikipedia. If you have any announcements or questions regarding international or Macedonian issues, you are invited to post them here or on the discussion page of this article. Willkommen auf der Botschaft der mazedonischen Wikipedia. Fragen und Vorschläge zu internationalen oder mazedonischen Themen können hier oder auf der Diskussionsseite zur Botschaft gepostet werden. Bienvenue sur l'ambassade de la Wikipédia macédonienne. Si vous avez une annonce ou demande concernant les questions internationales ou la Wikipédia macédonienne, vous êtes invité à les signaler ici ou sur la page de discussion de cet article. Добро пожаловать в посольство македонской Википедии. Вопросы и предложения по международной или македонской тематике можно обсудить здесь или на странице обсуждения. Bienvenido a la embajada de la Wikipedia en macedonio. Si tienes alguna duda o sugerencia sobre temas internacionales o la Wikipedia en macedonio, estás invitado a colocarlas aquí o en la página de discusión de este artículo.
Message to the embassy Mitteilung an die Botschaft Consulter des ambassadeurs Сообщение посольству Mensaje para la Embajada

На мета е поставена Викимедиина амбасада (англиски) како центар за ресурси кој има за цел да помага во решавањето на меѓујазичните и повеќејазичните прашања -- општи правила и програмски одлуки кои нѐ засегаат сите нас, како и меѓујазични врски (interwiki). Погледајте ја статијата на Викимедија Амбасадата за да дознаете како можете да поставите амбасада на вашиот јазик, или пак како да станете амбасадор.

Видете Започнување на Википедија на друг јазик (англиски) за да дознаете како да започнете Википедија на вашиот јазик.

Администратори, бирократи и корисници

[уреди извор]

Следната листа е листа на корисници според познавањето на јазиците. Корисниците кои се потпишани во соодветниот оддел можат да помогнат на корисниците кои не го разбираат македонскиот јазик. Исто така можете да го погледнете списокот на администратори.

Администратори

[уреди извор]

За да го видите списокот на администратори, посетете ја следната страница.

 1. MacedonianBoy, почетно ниво.
 1. MacedonianBoy
 2. FlavrSavr
 3. Б. Јанкулоски
 4. 1111томица

беларуская

[уреди извор]

Бугарски јазик

[уреди извор]
 1. FlavrSavr, средно ниво.
 1. Б. Јанкулоски - основни познавања

norsk bokmål, norsk nynorsk

[уреди извор]
 1. FlavrSavr, средно ниво.

русский

[уреди извор]
 1. Б. Јанкулоски

slovenščina

[уреди извор]

српски / srpski, hrvatski, srpskohrvatski / српскохрватски, bosanski, црногорски / crnogorski

[уреди извор]
 1. MacedonianBoy
 2. FlavrSavr
 3. Б. Јанкулоски
 4. M4r51n

українська

[уреди извор]
 1. M4r51n - почетно ниво.
 1. MacedonianBoy - основни познвања