Бен Лајнус

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бенџамин Лајнус
ГлумецМајкл Емерсон
Прво појавување„One of Them“
Централни
епизоди
„The Man Behind the Curtain“
„The Shape of Things to Come“
„Dead is Dead“
Информации
ИмеБенџамин Лајнус
СтатусЖив
(Поранешна) професијаВодач на другите
СезониС1 С2 С3 МБ С4 С5


Бенџамин „Бен“ Лајнус (англиски: Benjamin "Ben" Linus) е фиктивен лик во американската телевизиска серија Изгубени глумен од страна на американскиот глумец Мајкл Емерсон. Бен се појавува како спореден лик во втората сезона, а од третата па натаму, тој се појавува како главен лик.