Кејт Остен

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кејт Остен
KateS4a.jpg
Кејт Остен портретирана од Еванџелин Лили
Глумец Еванџелин Лили
Прво појавување „Pilot, Part 1“
Централни
епизоди
„Pilot, Part 2“
„Tabula Rasa“
„Whatever the Case May Be“
„Born to Run“
„Exodus, Part 1“
„What Kate Did“
„I Do“
„Left Behind“
„Eggtown“
„There's No Place Like Home“
Информации
Име Кејт Ен Остен
Возраст 27
Статус Жива
(Поранешна) професија Криминал
На авионот... За да биде пренесена во САД откако е уапсена во Австралија
Сезони С1 С2 С3 МБ С4 С5


Кејт Ен Остен е фиктивен карактер во американската телевизиска серија Изгубени. Овој карактер е глумен од Канадската актека Еванџелин Лили. Пред падот на авионот, Кејт била бегалка осудена за убиство на својот биолошки татко, и учество во грабеж на банка. Кејт беше на авионот бидејќи беше пренесувана во САД од страна на Маршалот Едвард Марс кој претходно ја уапси во Австралија. На островот, Кејт основа силни врски со Џек и Соер. Во иднината Кејт е дел од Оушеаник 6 (група од шест преживеаници кои беа спасени) и го одгледува Арон (кој исто така е дел од Оушеаник 6), кој верува дека Кејт му е мајка.