Бах (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија


Освен тоа што значи поток, на германски, Бах (Bach) е и презиме на разни луѓе:

Семејство Бах[уреди | уреди извор]

Главна статија: Семејство Бах

Други Бахови[уреди | уреди извор]

Други значења[уреди | уреди извор]

  • БАХ мотиф, четиринотна низа во извесни композиции, во сеќавање на Ј.С. Бах
  • 1814 Бах, астериод
  • Разговорен назив на фирмата Мајбах