Ајгун Казимова

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ајгун Казимова
Aygün Kazımova
Родено имеАјгун Казимова
Роден(а)26 јануари 1971 (1971-01-26) (48 г.)
ПотеклоБаку, Азербејџан
ЖанровиПоп, електронска музика
Занимањапејачка, текстописец, продуцент
Период на активност1988–денес
ИздавачиSS Production

Ајгун Казимова (Азербејџански: Aygün Kazımova; родена на 26 јануари 1971 година во Баку) е позната азербејџанска поп-пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • 1995: Ömrüm Günüm[1]
  • 2000: Aygün[2]
  • 2001: Sevdim[3]
  • 2004: Son Söz
  • 2005: Sevərsənmi[4]
  • 2014: Coffee from Colombia[5]
  • 2015: Azərbaycan Qızıyam
  • 2015: Səni Belə Sevmədilər
  • 2017: S.U.S.[6]
  • 2018: Hardasan[7]

Наводи[уреди | уреди извор]