Џон Мајкл Телбот

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Џон Мајкл Телбот
John Michael Talbot
Родено имеJohn Michael Talbot
Роден(а)8 мај 1954
ПотеклоОклахома Сити, Оклахома, САД
ЖанровиХристијанска музика;
Период на активност1970s–present
ИздавачиСпароу рекордс (1970's–1996)
Мреж. место[1]

Џон Мајкл Талбот (англиски: John Michael Talbot, роден на 8 мај 1954) е американски пејач, музичар и кант-автор. Тој исто така е католички монах. Тој е основач на монашкиот ред Brothers and Sisters of Charity (Браќа и Cестри на Милосрдието).[1]

Дискографија[уреди | уреди извор]

  1. Reborn (1972.)
  2. John Michael Talbot (1976.)
  3. The New Earth (1977.)
  4. The Lord's Supper (1979.)
  5. Beginnings / The Early Years (1980.)
  6. Come to the Quiet (1980.)
  7. The Painter (1980.)
  8. For the Bride (1981.)
  9. Troubadour of the Great King (1981.)
  10. Light Eternal (1982.)
  11. Songs For Worship Vol. 1 (1982.)
  12. No Longer Strangers (1983.)
  13. The God of Life (1984.)
  14. Songs For Worship Vol. 2 (1985.)
  15. The Quiet (1985.)
  16. Be Exalted (1986.)
  17. Empty Canvas (1986.)
  18. The Heart of the Shepherd (1987.)
  19. Quiet Reflections (1987.)
  20. The Regathering (1988.)
  21. Master Collection (1988.)
  22. The Lover and the Beloved (1989.)
  23. Come Worship the Lord Vol. 1 (1990.)
  24. Come Worship the Lord Vol. 2 (1990.)
  25. Hiding Place (1990.)
  26. The Birth of Jesus (1990.)
  27. The Master Musician (1992.)
  28. Meditations in the Spirit (1993.)
  29. Meditations from Solitude (1994.)
  30. Chant from the Hermitage (1995.)
  31. The John Michael Talbot Collection (1995.)
  32. The Talbot Brothers Collection (1995.)
  33. Brother to Brother (1996.)
  34. Our Blessing Cup (1996.)
  35. Troubadour for the Lord (1996.)
  36. Table of Plenty (1997.)
  37. Hidden Pathways (1998.)
  38. Pathways of the Shepherd (1998.)
  39. Pathways to Solitude (1998.)
  40. Pathways to Wisdom (1998.)
  41. Quiet Pathways (1998.)
  42. Spirit Pathways (1998.)
  43. Cave of the Heart (1999.)
  44. Simple Heart (2000.)
  45. Wisdom (2001.)
  46. Signatures (2003.)
  47. City of God (2005.)
  48. Monk Rock (2005.)
  49. The Beautiful City (2006.)
  50. Living Water 50th (2007.)
  51. Troubadour Years (2008.)

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Simplicity (with Dan O'Neill) — (Troubadour For The Lord) ISBN 0-89283-635-0

Надворешни врски[уреди | уреди извор]