Fortnite

Од Википедија — слободната енциклопедија
Фортнајт
FortniteLogo.svg
Жанр(ови) Various
Изработувач(и) Epic Games
Издавач(и) Epic Games
Подлоги Microsoft Windows, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android
Домашна подлога Microsoft Windows

Fortnite (се чита: Фортнајт) — онлајн видеоигра создаденa во 2017 г., развиенa од страна на Epic Games, и објавена како различни софтверски пакети кои имаат различни начини на игра, кои, инаку, ги делат истите општи игра и игра моторот. Модовите на играта  вклучуваат Fortnite: да го Спаси Светот, соработка стрелец-опстанок игра до четири играчи да се борат надвор зомби-како лушпи и да ги брани објектите со утврдувања, може да се изгради, и Fortnite Battle Royale, слободна-за-игра битка royale игра каде до 100 играчи се борат во повеќе-помали простори. Последниот преживеан е победник. Двата начини на игра беа објавени во 2017 како ран пристап звања; Спаси Светот е достапна само за Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4и Xbox Еден, додека Battle Royale е пуштен на платформите на, Nintendo Switch, и iOS и Android уреди.

Луѓе облечени во Фортнајт карактери

Начин на игра (2)[уреди | уреди извор]

  • Fortnite: да го Спаси Светот е дизајниран како играч-против-игра средина, со четири играчи со соработка кон заедничка цел на разни мисии. Играта е поставена по среќа бура се појавува низ Земјата, предизвикувајќи 98% од населението да исчезне, и на преживеани да биде нападнат од страна на зомби-како "лушпи". Играчите ја преземат улогата на команданти на основа на засолништа, собирање на средства, спасување на преживеаните, и ја бранат опремата која им помага или ги притиска назад во бурата.. Од мисиите, играчите се доделуваат голем број на во-игра предмети, кои вклучуваат херој ликови, оружје и стапица шеми, и преживеаните, сите кои можат да се израмнат со преку стекнатите  искуства за да ги подобрат своите атрибути.
  • Fortnite Battle Royale е игра-против-играч battle royale игра за да се соберат до 100 играчи, се игра Solo (сам), Duo (Двајца) Squads (Четворица). Играчите паѓаат од "Битка Автобус" што поминува низ мапата на играта без никакво оружје. Кога тие ќе слетаат, тие мора да бараат оружје, предмети, и ресурси, избегнувајќи да бидат убиени додека ги напаѓа некој од другите играчи. Во текот на рундата , безбедносната површина на мапата се намалува со големина поради влезната бура ; играчите надвор од таа безбедна област претрпуваат штета и може да биде убиен. Оваа сила останатите играчи во потесен простор, и го поттикнува на средби со играчите. Последниот играч или тим кој останал жив е победник.

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]