Прејди на содржината

456 Абноба

Од Википедија — слободната енциклопедија

456 Абнобаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф и Арнолд Швасман на 4 јуни 1900 година. Привременото име на астероидот бил 1900 FH.