22 јануари (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1919  Карл Ларсон — истакнат шведски битово-историски сликар.
1994  Тели Савалас — американски глумец.
1997  Ордан Петлески — македонски академски сликар.
2004  Руди Шелиго - словенечки писател и политичар.
2017  Јаки Либецајт — германски рок-тапанар, член на групата Кен (Can).
2021  Хенк Арон — американски бејзбол играч.
2022  Аки Рахимовски — македонско-хрватски пејач, член на рок- групата Парни ваљак.
2024  Џиџи Рива — италијански фудбалер.