Прејди на содржината

20 септември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1736  Ахмед IIIосманлиски султан.
1863  Теодор Фонтане — германски писател.
1898  Јакоб Грим — германски филолог и фолклорист, собирач на народни умотворби.
1930  Гомбоџаб Цибиков — руски истражувач.
1961  Анджеј Мунк — полски режисер.
1983  Анхел Лабруна — аргентински фудбалер.
1998  Јордан Леов — македонски писател.
1994  Цеко Стефанов — македонски поет.
2000  Герман Титов — советски космонаут.
2006  Свен Никвист — шведски кинематограф.