1 декември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1707  Џеремаја Кларканглиски барокен композитор.
1973  Давид Бен Гурион — израелски политичар.
1891  Лајош Зилахи — унгарски писател.
1987  Џејмс Болдвин — американски писател.
1991  Џорџ Стиглер — американски економист, добитник на Нобеловата награда во 1982 година.
2011  Криста Волф — германска писателка.
2013  Пол Вокерамерикански глумец.
2014  Ацо Петровиќ — српски кошаркарски тренер.