Црква Пресвета Богородица (Баку)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црква Пресвета Богородица
Bakirə Məryəmin Məsum Hamiləliyi şərəfinə kilsə
Stmarysbaku.jpg
Основни податоци
МестоБаку, Азербејџан

Црквата Пресвета Богородица (азербејџански : Bakirə Məryəmin Məsum Hamiləliyi şərəfinə kilsə) е црква која се наоѓа во Баку, Азербејџан. Оваа црква спаѓа во склопот на Римокатоличката црква и е изградена во 1915 година. Во време на комунизмот оваа црква била разрушена во 1931 година. Од 2006 година се донела одлука црквата повторно да биде изградена.