Хрватска радио-телевизија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хрватска радио-телевизија (ХРТ) — прва државна телевизија во Република Хрватска. Таа настанала во мај 1926 година. Хрватското радио е основано во мај 1926. Хрватската телевизија (ХТВ тогаш ТВ Загреб) е основана во мај 1956, и денеска е најгледана телевизија во Република Хрватска, а и на балканското подрачје. Оваа телевизија е збогатена со многу содржини како филмови, емисии, серии, цртани, теленовели, забавни емисии и сл.

Програма[уреди | уреди извор]

Теленовели[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]