Прејди на содржината

Харис Силајџиќ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Харис Силијаџиќ

Харис Силајџиќ — босански политичар и претседател на Босна и Херцеговина. Роден е на 1 септември 1945 година. Член е на Партијата за БиХ. Во 1993 година станал премиер на БиХ, од 1995 година бил член на делегацијата на владата на БиХ на Дејтонскиот мировен договор.