Ханде Јенер

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ханде Јенер
Hande Yener
Ханде Јенер
Биографски податоци
Родено имеМaкбуле Ханде Озјенер
Роден(а)12 јануари 1973 (1973-01-12) (46 г.)
ПотеклоИстанбул, Турција
ЖанровиПоп, електронска музика
Занимањапејачка, текстописец, продуцент
Период на активност2000–денес
ИздавачиPoll Production
Мреж. местоhttp://www.handeyener.com

Ханде Јенер (турски: Hande Yener; родена на 12 јануари 1973 година во Истанбул) е позната турска поп-пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • 2000: Senden İbaret
  • 2001: Extra
  • 2002: Sen Yoluna... Ben Yoluma
  • 2004: Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor
  • 2006: Apayrı
  • 2006: Hande Maxi
  • 2007: Nasıl Delirdim?
  • 2008: Hipnoz
  • 2009: Hayrola?
  • 2010: Hande'ye Neler Oluyor?
  • 2010: Hande'yle Yaz Bitmez
  • 2011: Teşekkürler