Улица Бен Џехуда

Од Википедија — слободната енциклопедија
Улицата Крал Џорџ и улицата Јафа

Улицата Бен Џехуда(хебрејски: ‎מדרחוב בן יהודה, Ben Yehuda Pedestrian Mall) е улица која се наоѓа во Ерусалим, Израел. Се наоѓа на местото каде што улицата Јафа и улицата Крал Џорџ се среќаваат до крајот на Сионски плоштад|сионскиот плоштад..