СУГС „Марија Кири Склодовска“ - Скопје

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


„Марија Кири Склодовска“
Место
Општина: Аеродром
Место: Скопје
Основни информации
Број на ученици: 830
Контакт информации
Портал marijakirisk.schools.edu.mk

„Марија Кири Склодовска“ — средно училиште во населбата Аеродром во Скопје, Општина Аеродром. Во него учат 830 ученици. Го носи името на познатата полска научничка Марија Кири.

Во училиштето се изведува настава за образовни профили од хемиско-технолошката струка со профили хемиско-технолошки техничар и процесен техничар, како и струката лични услуги со профил техничар по очна оптика преку кој учениците се оспособуваат за вклучување во пазарот на трудот.

Во тек е модернизирање на наставниот процес во училиштето, и наставата се изведува од наставен кадар обучен за реализирање на современа настава, интегриран во системот доживотно учење, и оспособен за активна настава преку реализација на обуката од SEA Проектот.

Основање и развој[уреди | уреди извор]

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

Освоени награди[уреди | уреди извор]

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]