Поле (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поле може да се однесува на:

Поими
  • Поле — пространа широка рамнина или земјишна обработлива површина
  • Поле (физика) — физичка величина која има вредност за секоја точка во просторот и времето
  • Поле (хералдика) — позадината на штитот
Места
Археолошки наоѓалишта
  • Поле (Беловиште) — населба од доцноантичко време во селото Беловиште, Македонија