Планкова аголна честота

Од Википедија — слободната енциклопедија

Планковата аголна честотаP) е единица за аголна честота (честота) од системот на природни единици познати како Планкови единици.

1,85487 × 1043 s−1

каде

е брзината на светлината во вакуум

е намалената Планкова константа

е гравитациската константа

Поврзано[уреди | уреди извор]