Мери Николова

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Мери Николова е македонски поет.[1]

Биографија[edit | edit source]

Мери е родена на 13 мај 1973 година во Пробиштип. Завршила Факултет за физичка култура во Скопје. Работи во Министерството за образование и наука на Република Македонија. Член на ДПМ од 1998 година. Автор е на книгите: Долги патеки (поезија, 1997), Пат до врвот (поезија, 1998), Мали ангелчиња (поезија, 2000), Небесен врв (поезија, 2000).

Наводи[edit | edit source]


  1. Македонски писатели/Macedonian writers, Друштво на писатели на Македонија, 2004, стр. 182.