Ливонија (Мичиген)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Местоположба на Ливонија во Мичиген

Ливонија (англиски: Livonia) е град во американската држава Мичиген. Овој град според статистиките во 2007 година, има 100 545 жители, што го прави петти по број на жители во Мичиген.