Маком (округ)

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Маком Округ во Мичиген

Маком (англиски: Macomb) е округ вo американската држава Мичиген. Овој округ според статистиките во 2000 година, има 788 149 жители. Окружен центар е Маунт Клеменс, но најголемиот град по број на жители е Ворен. Се наоѓа северно од Вејн Округ. Маком Округот има 28 градови и тауншипи.