Канали во Науру

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Каналите во Науру се вештачки канали создадени за да им се овозможи пристап на чамците до малиот остров. Каналите се претежно вештачки отвори во околниот гребен што го опкружувa целиот остров Науру. Овие канали го олеснуваат пристигнувањето на чамци и јахти.

 • Габаб, во близина на Јарен (местоположба на пештерите Моква)
 • Гаду, во близина на Денигомоду
 • Гаго (напишано и како Гато)
 • Гагори, во близина на Уабое
 • Ганаба
 • Ганаберебер
 • Ганама, во близина на Ева
 • Ганара
 • Ганено
 • Ганиамве
 • Ганибаво, во близина на Бое
 • Ганивуро
 • Ганокванг
 • Гатое
 • Гонге, близу Ева (напишано и Онге)
 • Гоноквој