Википедија:Уредувачки денови 2021/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во текот на 2021 година се одредени уредувачки денови на следните теми:

 1. Дела од Виктор Иго;
 2. Божиќна кујна;
 3. Македонски народни песни (А);
 4. Управна поделба на Хонгконг;
 5. Археолошки наоѓалишта во Штипско;
 6. Слики од Пјер Огист Реноар;
 7. Населени места во Кушница;
 8. Писма;
 9. Македонски народни песни (Б);
 10. Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско;
 11. Дела од Фјодор Достоевски;
 12. Отомански договори;
 13. Слики од Албрехт Дирер;
 14. Населени места во Кожани;
 15. Програмски јазици;
 16. Окрузи и околии во Кина;
 17. Археолошки наоѓалишта во Охридско;
 18. Македонски народни песни (В);
 19. Дела од Вилијам Шекспир;
 20. Острови во Балтичко Море;
 21. Слики од Јан ван Ајк;
 22. Најдобри фудбалски лиги во Европа;
 23. Војни на Стариот Рим;
 24. Пустини во Северна Америка;
 25. Археолошки наоѓалишта во Прилепско;
 26. Дела од Емил Зола;
 27. Роми;
 28. Македонски народни песни (Г);
 29. Сојузни држави на Нигерија;
 30. Слики од Едвард Мунк;
 31. Геолошки периоди;
 32. Валути во оптек;
 33. Владетели на Чешка;
 34. Бројни системи;
 35. Дела од Томас Ман;
 36. Археолошки наоѓалишта во Светиниколско;
 37. Ирански јазици;
 38. Слики од Петер Паул Рубенс;
 39. Визиготски кралеви;
 40. Грофовии во Англија;
 41. Македонски народни песни (Д);
 42. Патеки за Формула 1;
 43. Владетели на Ерусалимското Кралство;
 44. Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко;
 45. Раскази од Антон Чехов;
 46. Слики од Диего Веласкес;
 47. Управна поделба на Отоманското Царство;
 48. Македонски народни песни (Ѓ, Е);
 49. Добитници на Прицкеровата награда;
 50. Светско наследство во Јужна Европа;
 51. Дела од Џорџ Бернард Шо;
 52. Реони во Молдавија;
 53. Археолошки наоѓалишта во Кумановско;
 54. Каналски Острови;
 55. Светско наследство во Источна Европа;
 56. Македонски народни песни (Ж, З);
 57. Слики од Едгар Дега;
 58. Народи во Кина;
 59. Археолошки наоѓалишта во Виничко;
 60. Дела од Александар Пушкин;
 61. Департмани во Франција;
 62. Светско наследство во Северна Европа;
 63. Единици за податоци;
 64. Македонски народни песни (И);
 65. Облаци;
 66. Слики од Тицијан;
 67. Египетски пирамиди;
 68. Археолошки наоѓалишта во Велешко;
 69. Светско наследство во Западна Европа;
 70. Дела од Жил Верн;
 71. Нови;
 72. Македонски народни песни (Ј);
 73. Управна поделба на Белгија;
 74. Слики од Пол Гоген;
 75. Бугарски владетели;
 76. Покраини во Чиле;
 77. Археолошки наоѓалишта во Радовишко;
 78. Покраини во Тајланд;
 79. Светско наследство во Источна Азија;
 80. Свети римски цареви;
 81. Македонски народни песни (К);
 82. Цареви на Израил и Јудеја;
 83. Слики од Густав Климт;
 84. Области во Египет;
 85. Чувства;
 86. Дела од Лав Толстој;
 87. Светско наследство во Југоисточна Азија;
 88. Подземни железници;
 89. Археолошки наоѓалишта во Скопско;
 90. Македонски народни песни (Л, Љ);
 91. Замоци и дворци во Словенија;
 92. Слики од Франсиско де Зурбаран;
 93. Химни на азиски држави;
 94. Археолошки наоѓалишта во Кратовско;
 95. Драми од Бертолт Брехт;
 96. Светско наследство во Јужна Азија;
 97. Слики од Ел Греко;
 98. Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко;
 99. Добитници на Нобеловата награда за мир;
 100. Покраини во Шпанија;
 101. Слики од Рафаело Санти; и
 102. Светско наследство во Западна Азија.
Учесници
Број Ден Учесници
1. Дела од Виктор Иго P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd (3)
2. Божиќна кујна Иван Ж, Dandarmkd (2)
3. Македонски народни песни (А) P.Nedelkovski, Горец, Dandarmkd (3)
4. Управна поделба на Хонгконг Иван Ж, Dandarmkd (2)
5. Археолошки наоѓалишта во Штипско Chnitke, Dandarmkd (2)
6. Слики од Пјер Огист Реноар Chnitke, Dandarmkd (2)
7. Населени места во Кушница Ehrlich91, Dandarmkd (2)
8. Писма Chnitke, Dandarmkd, Тиверополник (3)
9. Македонски народни песни (Б) Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
10. Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско Chnitke, Dandarmkd (2)
11. Дела од Фјодор Достоевси Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
12. Отомански договори Тиверополник, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
13. Слики од Албрехт Дирер Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
14. Населени места во Кожани Иван Ж, Dandarmkd (2)
15. Програмски јазици Dandarmkd (1)
16. Окрузи и околии во Кина Иван Ж, Dandarmkd (2)
17. Археолошки наоѓалишта во Охридско Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
18. Македонски народни песни (В) Иван Ж, Dandarmkd (2)
19. Дела од Вилијам Шекспир Иван Ж, Chnitke, Dandarmkd (3)
20. Острови во Балтичко Море Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
21. Слики од Јан ван Ајк P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd (3)
22. Најдобри фудбалски лиги во Европа Carshalton, Dandarmkd, Иван Ж, Тиверополник (4)
23. Војни на Стариот Рим P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
24. Пустини во Северна Америка Stojanovski04, Dandarmkd (2)
25. Археолошки наоѓалишта во Прилепско P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd (3)
26. Дела од Емил Зола Dandarmkd, Иван Ж, Stojanovski04, P.Nedelkovski (4)
27. Роми P.Nedelkovski, Ehrlich91, Dandarmkd, 44martin88, IMarkovacev, Kiril Simeonovski (6)
28. Македонски народни песни (Г) Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
29. Сојузни држави на Нигерија Иван Ж, Dandarmkd (2)
30. Слики од Едвард Мунк Chnitke, Stojanovski04, Dandarmkd, P.Nedelkovski (4)
31. Геолошки периоди Тиверополник, Stojanovski04, Dandarmkd, P.Nedelkovski (4)
32. Валути во оптек Иван Ж, Dandarmkd (2)
33. Владетели на Чешка Dandarmkd, Stojanovski04, P.Nedelkovski (3)
34. Бројни системи Stojanovski04, Dandarmkd (2)
35. Дела од Томас Ман P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd (3)
36. Археолошки наоѓалишта во Светиниколско Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
37. Ирански јазици Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
38. Слики од Петер Паул Рубенс P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd, Stojanovski04 (4)
39. Визиготски кралеви Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
40. Грофовии во Англија Dandarmkd (1)
41. Македонски народни песни (Д) Dandarmkd (1)
42. Патеки за Формула 1 Тиверополник, Dandarmkd (2)
43. Владетели на Ерусалимското Кралство Dandarmkd (1)
44. Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко Chnitke, Dandarmkd (2)
45. Раскази од Антон Чехов Dandarmkd, Тиверополник (2)
46. Слики од Диего Веласкес Dandarmkd (1)
47. Управна поделба на Отоманското Царство P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
48. Македонски народни песни (Ѓ, Е) Dandarmkd (1)
49. Добитници на Прицкеровата награда Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
50. Светско наследство во Јужна Европа Dandarmkd, Тиверополник, P.Nedelkovski (3)
51. Дела од Џорџ Бернард Шо P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
52. Реони во Молдавија Ehrlich91, Dandarmkd (2)
53. Археолошки наоѓалишта во Кумановско Dandarmkd (1)
54. Каналски Острови Иван Ж, Dandarmkd (2)
55. Светско наследство во Источна Европа Иван Ж, Dandarmkd, Тиверополник (3)
56. Македонски народни песни (Ж, З) Dandarmkd (1)
57. Слики од Едгар Дега P.Nedelkovski, 44martin88, Dandarmkd (3)
58. Народи во Кина Dandarmkd (1)
59. Археолошки наоѓалишта во Виничко Ehrlich91, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
60. Дела од Александар Пушкин P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd (3)
61. Департмани во Франција P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
62. Светско наследство во Северна Европа Dandarmkd (1)
63. Единици за податоци P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
64. Македонски народни песни (И) Dandarmkd (1)
65. Облаци Dandarmkd, Stojanovski04 (2)
66. Слики од Тицијан Dandarmkd, P.Nedelkovski, Stojanovski04 (3)
67. Египетски пирамиди Dandarmkd, Тиверополник, P.Nedelkovski (3)
68. Археолошки наоѓалишта во Велешко Chnitke, Dandarmkd, Ehrlich91 (3)
69. Светско наследство во Западна Европа Chnitke, Dandarmkd (2)
70. Дела од Жил Верн Dandarmkd, Chnitke (2)
71. Нови Dandarmkd (1)
72. Македонски народни песни (Ј) Dandarmkd (1)
73. Управна поделба на Белгија P.Nedelkovski, Dandarmkd, Ehrlich91 (3)
74. Слики од Пол Гоген P.Nedelkovski, Dentedeleone, Dandarmkd, Chnitke, Stojanovski04 (5)
75. Бугарски владетели P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
76. Покраини во Чиле Ehrlich91, Иван Ж, Dandarmkd (3)
77. Археолошки наоѓалишта во Радовишко Ehrlich91, Dandarmkd (2)
78. Покраини во Тајланд Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
79. Светско наследство во Источна Азија Dandarmkd, P.Nedelkovski, Chnitke (3)
80. Свети римски цареви Dandarmkd (1)
81. Македонски народни песни (К) Dentedeleone, Dandarmkd (2)
82. Цареви на Израил и Јудеја Jonovski, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
83. Слики од Густав Климт Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
84. Области во Египет Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski (3)
85. Чувства Dentedeleone, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
86. Дела од Лав Толстој Chnitke, Dentedeleone, P.Nedelkovski, Dandarmkd (4)
87. Светско наследство во Југоисточна Азија Иван Ж, Dandarmkd (2)
88. Подземни железници Dandarmkd, Visem, Тиверополник (3)
89. Археолошки наоѓалишта во Скопско Dandarmkd, Ehrlich91 (2)
90. Македонски народни песни (Л, Љ) Dandarmkd (1)
91. Замоци и дворци во Словенија P.Nedelkovski, Bojan9Spasovski, Dandarmkd (3)
92. Слики од Франсиско де Зурбаран Chnitke, Dandarmkd (2)
93. Химни на азиски држави Dandarmkd (1)
94. Археолошки наоѓалишта во Кратовско Chnitke, Ehrlich91, Dandarmkd, P.Nedelkovski (4)
95. Драми од Бертолт Брехт P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
96. Светско наследство во Јужна Азија Иван Ж, Dandarmkd (2)
97. Слики од Ел Греко Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
98. Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко Ehrlich91, Chnitke, Dandarmkd (3)
99. Добитници на Нобеловата награда за мир Dandarmkd (1)
100. Покраини во Шпанија Dandarmkd, Идеологист (2)
101. Слики од Рафаело Санти P.Nedelkovski, Dandarmkd, Chnitke (3)
102. Светско наследство во Западна Азија Dandarmkd (1)
Статистика
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Дела од Виктор Иго 16
Божиќна кујна 4
Македонски народни песни (А) 8
Управна поделба на Хонгконг 3
Археолошки наоѓалишта во Штипско 40
Слики од Пјер Огист Реноар 10
Населени места во Кушница 6
Писма 5
Македонски народни песни (Б) 4
Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско 37
Дела од Фјодор Достоевси 13
Отомански договори 6
Слики од Албрехт Дирер 8
Населени места во Кожани 7
Програмски јазици 3
Окрузи и околии во Кина 2
Археолошки наоѓалишта во Охридско 30
Македонски народни песни (В) 5
Дела од Вилијам Шекспир 5
Острови во Балтичко Море 6
Слики од Јан ван Ајк 7
Најдобри фудбалски лиги во Европа 5
Војни на Стариот Рим 5
Пустини во Северна Америка 7
Археолошки наоѓалишта во Прилепско 43
Дела од Емил Зола 10
Роми 11
Македонски народни песни (Г) 4
Сојузни држави на Нигерија 3
Слики од Едвард Мунк 11
Геолошки периоди 8
Валути во оптек 4
Владетели на Чешка 5
Бројни системи 4
Дела од Томас Ман 6
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 41
Ирански јазици 3
Слики од Петер Паул Рубенс 10
Визиготски кралеви 8
Грофовии во Англија 1
Македонски народни песни (Д) 2
Патеки за Формула 1 2
Владетели на Ерусалимското Кралство 3
Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко 16
Раскази од Антон Чехов 5
Слики од Диего Веласкес 3
Управна поделба на Отоманското Царство 3
Македонски народни песни (Ѓ, Е) 2
Добитници на Прицкеровата награда 2
Светско наследство во Јужна Европа 5
Дела од Џорџ Бернард Шо 5
Реони во Молдавија 5
Археолошки наоѓалишта во Кумановско 10
Каналски Острови 4
Светско наследство во Источна Европа 6
Македонски народни песни (Ж, З) 3
Слики од Едгар Дега 7
Народи во Кина 2
Археолошки наоѓалишта во Виничко 18
Дела од Александар Пушкин 8
Департмани во Франција 3
Светско наследство во Северна Европа 4
Единици за податоци 15
Македонски народни песни (И) 3
Облаци 7
Слики од Тицијан 20
Египетски пирамиди 7
Археолошки наоѓалишта во Велешко 32
Светско наследство во Западна Европа 5
Дела од Жил Верн 14
Нови 4
Македонски народни песни (Ј) 3
Управна поделба на Белгија 3
Слики од Пол Гоген 26
Бугарски владетели 8
Покраини во Чиле 6
Археолошки наоѓалишта во Радовишко 16
Покраини во Тајланд 4
Светско наследство во Источна Азија 4
Свети римски цареви 4
Македонски народни песни (К) 5
Цареви на Израил и Јудеја 5
Слики од Густав Климт 10
Области во Египет 6
Чувства 8
Дела од Лав Толстој 13
Светско наследство во Југоисточна Азија 4
Подземни железници 5
Археолошки наоѓалишта во Скопско 9
Македонски народни песни (Л, Љ) 2
Замоци и дворци во Словенија 7
Слики од Франсиско де Зурбаран 9
Химни на азиски држави 6
Археолошки наоѓалишта во Кратовско 24
Драми од Бертолт Брехт 10
Светско наследство во Јужна Азија 5
Слики од Ел Греко 9
Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко 27
Добитници на Нобеловата награда за мир 3
Покраини во Шпанија 5
Слики од Рафаело Санти 14
Светско наследство во Западна Азија 2
Вкупно 901
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Дела од Виктор Иго 0
Божиќна кујна 0
Македонски народни песни (А) 0
Управна поделба на Хонгконг 0
Археолошки наоѓалишта во Штипско 0
Слики од Пјер Огист Реноар 0
Населени места во Кушница 3
Писма 0
Македонски народни песни (Б) 0
Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско 0
Дела од Фјодор Достоевси 0
Отомански договори 0
Слики од Албрехт Дирер 0
Населени места во Кожани 0
Програмски јазици 0
Окрузи и околии во Кина 0
Археолошки наоѓалишта во Охридско 0
Македонски народни песни (В) 0
Дела од Вилијам Шекспир 0
Острови во Балтичко Море 0
Слики од Јан ван Ајк 0
Најдобри фудбалски лиги во Европа 1
Војни на Стариот Рим 0
Пустини во Северна Америка 0
Археолошки наоѓалишта во Прилепско 0
Дела од Емил Зола 0
Роми 1
Македонски народни песни (Г) 0
Сојузни држави на Нигерија 0
Слики од Едвард Мунк 0
Геолошки периоди 0
Валути во оптек 0
Владетели на Чешка 0
Бројни системи 0
Дела од Томас Ман 0
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 0
Ирански јазици 0
Слики од Петер Паул Рубенс 0
Визиготски кралеви 0
Грофовии во Англија 0
Македонски народни песни (Д) 0
Патеки за Формула 1 0
Владетели на Ерусалимското Кралство 0
Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко 0
Раскази од Антон Чехов 0
Слики од Диего Веласкес 0
Управна поделба на Отоманското Царство 0
Македонски народни песни (Ѓ, Е) 0
Добитници на Прицкеровата награда 0
Светско наследство во Јужна Европа 0
Дела од Џорџ Бернард Шо 0
Реони во Молдавија 0
Археолошки наоѓалишта во Кумановско 0
Каналски Острови 0
Светско наследство во Источна Европа 1
Македонски народни песни (Ж, З) 0
Слики од Едгар Дега 0
Народи во Кина 0
Археолошки наоѓалишта во Виничко 9
Дела од Александар Пушкин 0
Департмани во Франција 0
Светско наследство во Северна Европа 0
Единици за податоци 0
Македонски народни песни (И) 0
Облаци 0
Слики од Тицијан 0
Египетски пирамиди 0
Археолошки наоѓалишта во Велешко 0
Светско наследство во Западна Европа 0
Дела од Жил Верн 0
Нови 0
Македонски народни песни (Ј) 0
Управна поделба на Белгија 0
Слики од Пол Гоген 0
Бугарски владетели 0
Покраини во Чиле 0
Археолошки наоѓалишта во Радовишко 0
Покраини во Тајланд 0
Светско наследство во Источна Азија 0
Свети римски цареви 0
Македонски народни песни (К) 0
Цареви на Израил и Јудеја 0
Слики од Густав Климт 0
Области во Египет 0
Чувства 1
Дела од Лав Толстој 0
Светско наследство во Југоисточна Азија 0
Подземни железници 0
Археолошки наоѓалишта во Скопско 11
Македонски народни песни (Л, Љ) 0
Замоци и дворци во Словенија 0
Слики од Франсиско де Зурбаран 0
Химни на азиски држави 0
Археолошки наоѓалишта во Кратовско 0
Драми од Бертолт Брехт 0
Светско наследство во Јужна Азија 1
Слики од Ел Греко 0
Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко 0
Добитници на Нобеловата награда за мир 0
Покраини во Шпанија 0
Слики од Рафаело Санти 0
Светско наследство во Западна Азија 0
Вкупно 28
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Дела од Виктор Иго 1
Божиќна кујна 0
Македонски народни песни (А) 0
Управна поделба на Хонгконг 0
Археолошки наоѓалишта во Штипско 0
Слики од Пјер Огист Реноар 0
Населени места во Кушница 0
Писма 0
Македонски народни песни (Б) 0
Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско 0
Дела од Фјодор Достоевси 0
Отомански договори 0
Слики од Албрехт Дирер 0
Населени места во Кожани 0
Програмски јазици 0
Окрузи и околии во Кина 0
Археолошки наоѓалишта во Охридско 0
Македонски народни песни (В) 0
Дела од Вилијам Шекспир 0
Острови во Балтичко Море 0
Слики од Јан ван Ајк 0
Најдобри фудбалски лиги во Европа 0
Војни на Стариот Рим 0
Пустини во Северна Америка 0
Археолошки наоѓалишта во Прилепско 0
Дела од Емил Зола 0
Роми 0
Македонски народни песни (Г) 0
Сојузни држави на Нигерија 0
Слики од Едвард Мунк 0
Геолошки периоди 6
Валути во оптек 0
Владетели на Чешка 0
Бројни системи 0
Дела од Томас Ман 1
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 0
Ирански јазици 0
Слики од Петер Паул Рубенс 0
Визиготски кралеви 0
Грофовии во Англија 0
Македонски народни песни (Д) 0
Патеки за Формула 1 0
Владетели на Ерусалимското Кралство 0
Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко 0
Раскази од Антон Чехов 0
Слики од Диего Веласкес 0
Управна поделба на Отоманското Царство 0
Македонски народни песни (Ѓ, Е) 0
Добитници на Прицкеровата награда 0
Светско наследство во Јужна Европа 0
Дела од Џорџ Бернард Шо 0
Реони во Молдавија 0
Археолошки наоѓалишта во Кумановско 0
Каналски Острови 0
Светско наследство во Источна Европа 0
Македонски народни песни (Ж, З) 0
Слики од Едгар Дега 0
Народи во Кина 0
Археолошки наоѓалишта во Виничко 0
Дела од Александар Пушкин 1
Департмани во Франција 0
Светско наследство во Северна Европа 0
Единици за податоци 0
Македонски народни песни (И) 0
Облаци 0
Слики од Тицијан 0
Египетски пирамиди 0
Археолошки наоѓалишта во Велешко 0
Светско наследство во Западна Европа 0
Дела од Жил Верн 0
Нови 0
Македонски народни песни (Ј) 0
Управна поделба на Белгија 0
Слики од Пол Гоген 1
Бугарски владетели 0
Покраини во Чиле 0
Археолошки наоѓалишта во Радовишко 0
Покраини во Тајланд 0
Светско наследство во Источна Азија 0
Свети римски цареви 0
Македонски народни песни (К) 0
Цареви на Израил и Јудеја 0
Слики од Густав Климт 0
Области во Египет 0
Чувства 0
Дела од Лав Толстој 0
Светско наследство во Југоисточна Азија 0
Подземни железници 5
Археолошки наоѓалишта во Скопско 0
Македонски народни песни (Л, Љ) 0
Замоци и дворци во Словенија 0
Слики од Франсиско де Зурбаран 0
Химни на азиски држави 0
Археолошки наоѓалишта во Кратовско 0
Драми од Бертолт Брехт 1
Светско наследство во Јужна Азија 0
Слики од Ел Греко 1
Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко 0
Добитници на Нобеловата награда за мир 0
Покраини во Шпанија 0
Слики од Рафаело Санти 0
Светско наследство во Западна Азија 0
Вкупно 17
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во деновите Вкупно 17

Поврзано[уреди извор]