Википедија:Уредувачки денови 2016/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во текот на 2016 година биле одредени уредувачки денови на следните теми:

  1. Големи везири на Отоманското Царство;
  2. Романски јазици;
  3. Пантомима;
  4. Финалиња на Купот на европските шампиони;
  5. Храмови посветени на Св. Кирил и Методиј;
  6. Телескопи;
  7. Спортови на Летните олимписки игри 2016; и
  8. Унгарска револуција (1956).
Учесници
Број Ден Учесници
1. Големи везири на Отоманското Царство Б. Јанкулоски, Ehrlich91, Инокентиј, П.Неделковски, Kiril Simeonovski (5)
2. Романски јазици Б. Јанкулоски, Ehrlich91, Инокентиј, П.Неделковски, Kiril Simeonovski (5)
3. Пантомима Б. Јанкулоски, Ehrlich91, Инокентиј, П.Неделковски, Kiril Simeonovski (5)
4. Финалиња на Купот на европските шампиони Б. Јанкулоски, Ehrlich91, Инокентиј, Kiril Simeonovski (4)
5. Храмови посветени на Св. Кирил и Методиј Ehrlich91, Kiril Simeonovski, П.Неделковски, Raso mk, Тиверополник (5)
6. Телескопи Kiril Simeonovski, Б. Јанкулоски, П.Неделковски (3)
7. Спортови на Спортови на Летните олимписки игри 2016 Kiril Simeonovski, Ehrlich91, Б. Јанкулоски, П.Неделковски, TheGreatMKD, Carshalton (6)
8. Унгарска револуција (1956) Kiril Simeonovski, Ehrlich91, П.Неделковски, Инокентиј (4)
Статистики
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Големи везири на Отоманското Царство 49
Романски јазици 13
Пантомима 9
Финалиња на Купот на европските шампиони 8
Храмови посветени на Св. Кирил и Методиј 8
Телескопи 5
Спортови на Летните олимписки игри 2016 15
Унгарска револуција (1956) 10
Вкупно 117
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Големи везири на Отоманското Царство 4
Романски јазици 1
Пантомима 0
Финалиња на Купот на европските шампиони 0
Храмови посветени на Св. Кирил и Методиј 4
Телескопи 0
Спортови на Летните олимписки игри 2016 0
Унгарска револуција (1956) 1
Вкупно 10
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во деновите Вкупно 9

Поврзано[уреди извор]