Прејди на содржината

Бања (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Бања може да се однесува на следново:

  • Бања — минерални извори со уреди за капење или капалиште, просторија за капење во куќа или стан
Населени места
  • Бања — село во Општина Чешиново-Облешево, Македонија
  • Бања — град во Бугарија
  • Бања — село во Пиринска Македонија (денешна Бугарија)
  • Бања — село во Ениџевардарско, Егејска Македонија (денешна Грција)
  • Бања — село во Населичко, Егејска Македонија (денешна Грција)
  • Бања (или Лаџаќој) — село во Егејска Македонија (денешна Грција)