Џироламо Фрескобалди

Од Википедија — слободната енциклопедија
Фрескобалди на гравура. Клод Мелан, 1619 г.

Џироламо Фрескобалди (италијански: Girolamo Alessandro Frescobaldi; 1583 - 1 март 1653) — италијански оргулист и композитор, најголем мајстор на оргули во своето време.