Прејди на содржината

Ѓавато

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ѓавато или Ѓавото е име што се употребува за повеќе поими поврзани со Македонија. Името Ѓавато е добиено од именка од грчко потекло, со значење премин.

Р Македонија
Егејска Македонија