Lordi

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Lordi е хеви метал група формирана во октомври 1996. Тие ја претставуваа Финска на Евровизија 2006 и победија.

Моментални членови[уреди | уреди извор]

  • Mr. Lordi
  • Amen
  • OX
  • Mana
  • Hella

Поранешни членови[уреди | уреди извор]

  • G-Stealer
  • Magnum
  • Kalma
  • Enary
  • Kita
  • Otus
  • Awa

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Get Heavy (2002)
  • The Monsterican Dream (2004)
  • The Arockalypse (2006)
  • Deadache (2008)
  • Babez For Breakfast (2010)
  • To Beast or Not To Beast (2013)
  • Scare Force One (2014)
  • Monstereophonic (2016)
  • Sexorcism (2018)
  • Killection (2020)
  • Lordiversity (2021)

Видеографија[уреди | уреди извор]

Спот Година Режисер
Would You Love a Monsterman? 2002
Devil Is a Loser 2003
Blood Red Sandman 2004
Hard Rock Hallelujah 2006
Who's Your Daddy? 2006
It Snows in Hell 2006
Bite It Like a Bulldog 2008
This Is Heavy Metal 2010
The Riff 2013
Scare Force One 2014
Hug You Hardcore 2016
Naked in My Cellar 2018
I Dug a Hole in the Yard for You 2019
Believe Me 2021
Borderline 2021
Merry Blah Blah Blah 2021
  • Тие во 2008 имаат снимено и долгометражен хорор филм Dark Floors.