Lordi

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Lordi е хеви метал група формирана во октомври 1996.

Моментални членови[уреди | уреди извор]

  • Mr. Lordi
  • Amen
  • OX
  • Mana
  • Hella

Поранешни членови[уреди | уреди извор]

  • G-Stealer
  • Magnum
  • Kalma
  • Enary
  • Kita
  • Otus
  • Awa

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Get Heavy (2002)
  • The Monsterican Dream (2004)
  • The Arockalypse (2006)
  • Deadache (2008)
  • Babez For Breakfast (2010)
  • To Beast or Not To Beast (2013)