56 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

56

педесет и шест
55 56 57
Редно: педесет и шести
Делители:
Факторизација:
Римски: LVI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

56 (педесет и шест)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 55 а претходник на бројот 57.