55 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

55

педесет и пет
54 55 56
Редно: педесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: LV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

55 (педесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 54 а претходник на бројот 56.