57 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

57

педесет и седум
56 57 58
Редно: педесет и седми
Делители:
Факторизација:
Римски: LVII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

57 (педесет и седум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 56 а претходник на бројот 58.