Прејди на содржината

4 април (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Мартин Лутер Кинг со претседателот Линдон Џонсон во 1966 г.
Мартин Лутер Кинг со претседателот Линдон Џонсон во 1966 г.
1617  Џон Непер — шкотски математичар (р. 1550).
1929  Карл Бенц — германски автоконструктор, пронаоѓач и инженер (р. 1844).
1931  Андре Мишлен — француски индустријалец, производител на автомобилски гуми (р. 1853).
1968  Мартин Лутер Кинг — американски борец за граѓански права и мир (р. 1929).
1983  Бернард Вукас — хрватски и југословенски фудбалер.
1988  Славјанка Влахчева — прва современа медицинска сестра во Македонија.