33 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

33

триесет и три
22 33 34
Редно: триесет и трет
Делители:
Факторизација:
Римски: XXXIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

33 (триесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 32 а претходник на бројот 34.