34 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

34

триесет и четири
33 34 35
Редно: триесет и четврт
Делители:
Факторизација:
Римски: XXXIV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

34 (триесет и четири)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 33 а претходник на бројот 35.