26 март (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1827  Лудвиг Ван Бетовен — германски композитор од времето на романтизмот.
1892  Волт Витман — американски поет.
1954  Рејмонд Чендлер — американски писател и сценарист.
1984  Бранко Ќопиќ — српски и југословенски писател.
2024  Слаѓана Милошевиќ — српска и југословенска поп-рок пејачка.