23 ноември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1922  Едуард Зелер — германски антролопог, етноисторичар и јазичар.
1966  Григор Витез — хрватски писател и преведувач.
1976  Андре Малро — француски писател есеист, теоретичар и историчар на уметноста.
1991  Клаус Кински — германски глумец.
2015  Синтија Робинсон — американска соул и фанк-музичарка, членка на групата „Слај енд д фемили Стоун (Sly and the Family Stone)“.