16 јуни (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1834  Осип Бове — руски архитект.
1912  Добри Даскалов — македонски револуционер.
1977  Вернер фон Браун — германски физичар.
1993  Борко Лазески — македонски академски сликар.
2010  Бил Диксон — американски џез-музичар.