Уго Тањаци

Од Википедија — слободната енциклопедија
Уго Тањаци

Уго Тањаци (италијански: Ugo Tognazzi; 23 март 1922 - Рим, 27 октомври 1990) — прочуен италијански артист, кој со подеднаков успех во 50-те години играше и комични и драмски улоги.