Тасилак

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Тасилак

Тасилак (гренландски: Таsiilaq) е град во југоисточниот дел на Гренланд, во општината Сермерсок. Со неговите 2.017 жители во 2013 година, тој е најнаселениот град на источниот брег на Гренланд, кој воедно е основан во 1894 година.