Список на тореадори

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на познати тореадори. Земјите и луѓето се наредени по азбучен ред:

Јапонија[уреди | уреди извор]

Колумбија[уреди | уреди извор]

Куба[уреди | уреди извор]

Мексико[уреди | уреди извор]

Перу[уреди | уреди извор]

Порторико[уреди | уреди извор]

Португалија[уреди | уреди извор]

САД[уреди | уреди извор]

Франција[уреди | уреди извор]

Шпанија[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]