Разлика помеѓу преработките на „Синусен бран“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Кога два бранаа имаат иста амплитуда и фреквенција, и патуваат во спротивна насока, [[Принципот на суперпозиција| superpose]] едни со други, а потоа [[стоен бран]] се создава модел. Имајте на ум дека, на кинење на жици,вмешаите бранови се одбиени браонови од фиксните точки на жицата. Затоа, вертикални бранови се појавуваат само на одредени фреквенции, кои се наведени како резонантнати на фреквенции и се составени од фундаментална фреквенција и повисоки хармонии.
 
== Поврзано ==
* [[Фуриева трансформација]]
* [[Хармониски низи (математика)|Хармониски низи]]
* [[Хармониски низи (Музика)|Хармониски низи]]
* [[Хелмхолцова равенка]]
* [[Моментна фаза]]
* [[Осцилоскоп]]
* [[Pure tone]]
* [[Едноставно хармониско движење]]
* [[Синусоиден модел]]
* [[Бран (физика)|Бран]]
* [[Бранова равенка]]
 
== Наводи ==
{{reflist}}

Прегледник