Решение за локациски услови

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Дел од серија статии по

Просторен план на РМ
Генерален урбанистички план
Детален урбанистички план
Урбанистички план за село
Урб. план вон населено место
Архи.-урб. проект
Урбанистички проект

Министерство
Сектор за урбанизам

Останато

Историја на урбанизмот
Агенција за прос. планирање
Терминологија


Решение за локациски услови е управен акт (донесен од страна на општината) со кој се уредуваат условите под кои може да се гради градба на една градежна парцела.[1] Како на пример, дозволена висина (Приземје + 2 ката), и др.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. Закон за просторно и урбанистичко планирање [1]